Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni svoje postupke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 07:12

Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni svoje postupke

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Oslu na dan održavanja parade ponosa LGBTQ, u kojoj su dve osobe ubijene, a više od 20 ranjeno, odbio je da objasni istražiteljima svoje postupke i ostaće naredne četiri nedelje u pritvoru, saopštili su sinoć policija i njegov advokat.

Osumnjičeni, koga su vlasti opisale kao 42-godišnjeg državljanina Norveške poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave u subotu, u četvrti poznatoj po noćnom životu u Oslu, što je norveška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednosna služba nazvala "islamističkim terorističkim aktom".

On je zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio dela ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam. Norveški mediji identifikovali su ga kao Zaniara Matapura.

Iz policije u Oslu kažu da su pokušali da i u subotu i u nedelju ispitaju osumnjičenog, ali bez uspeha.

Advokat osumnjičenog, Džon Kristijan Elden naveo je za AP u e-mejlu da je njegov klijent odbio da se njegova izjava snimi, osim ako policija ne objavi ceo snimak u javnosti "bez vremenskog odlaganja kako izjava ne bi bila cenzurirana ili izmanipulisana".

Elden je ranije rekao da njegov klijent nije negirao da je pucao, ali nije otkrio motiv.

On je dodao da se Matapur nije usprotivio tome da ostane u pritvoru četiri nedelje tako da se danas neće pojaviti na sudu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sud imenovao osumnjičenog za ubistva u Oslu, odbio da se snimi njegova izjava

Izvor: RTS, 27.Jun.2022

Norveški sud zvanično je imenovao osumnjičenog za smrtonosnu pucnjavu u gej baru u Oslu kao Zanijara Matapura (42), norveškog državljanina iranskog porekla. . Zanijar Matapur, koga je policija opisala kao radikalnog islamistu sa istorijom mentalnih bolesti, optužen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.