Osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 12:06

Osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta

Od 27. do 29. oktobra 2021. održava se osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta - Alliance of the Universities of Artistic Education (UNIART). Članice Alijanse su predstavnici Univerziteta iz regiona, Evrope i iz Kine koji u svojim obrazovnim sistemima imaju umetničko obrazovanje. Alijansa UNIART će za cilj imati integrisanje saznanja u okviru inovacija u polju umetničkog visokog obrazovanja i realizuje se u okviru Kina - CEEC (Kina i 16 centralno evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja inicijative).

Osnivanje Alijanse je inicirano od strane Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa Asocijacijom za edukativnu razmenu između Kine i Srbije.

Alijansa će delovati kao spoj između različitih Univerziteta i imaće za cilj unapređenje komunikacije i saradnju svojih članica. Takođe, Alijansa će biti platforma za intenzivniju saradnju u okviru umetničkih istraživanja kao i za akademsku razmenu.

Članice Alijanse koje će učestvovati na trodnevnoj konferenciji su: Akademija umetnosti Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu, Akademija umetnosti Univerziteta u Banja Luci, BiH, Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, BiH, Fakultet umetnosti i dizajna Univerziteta u Temišvaru, Rumunija, i partnerski Univerziteti iz Kine: Communication University of China Beijing, Central Academy of Drama Beijing, Shanghai Theater Academy, Southeast University Nanjing, Hebei Academy of Fine Arts Shijiazhuang, Shandong Normal University Jinan i Shandghai Film Academy – Shanghai University.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.