Optuženima za ubistvo u Belvilu preti doživotni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 11:26

Optuženima za ubistvo u Belvilu preti doživotni zatvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Svi optuženi se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Optuženi su Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu radi odluke o potvrđivanju.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Kožuh je, kako je saopšteno nakon njihovog hapšenja, telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao Tejiću tačno kretanje i lokaciju Mirkovića pre ubistva.

Ivanović, koji je državljanin Crne Gore, tereti se da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, tako što je obećao Tejiću da ce ga nakon ubistva sakriti.

To je, kako se sumnja, učinio 23. novembra 2020. godine, kada je pokušao da Tejića vozilom prebaci na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.