Optužena za terorizam: Nemam nameru da napustim Crnu Goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužena za "terorizam": Nemam nameru da napustim Crnu Goru

Branka Milić, optužena za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, poslala je iz ambasade Srbije, gde se nalazi, pismo medijima u kojem je navela da nema nameru da ilegalno napusti Crnu Goru.

"U toku mog boravka u Ambasadi, moji branioci su me obavestili da je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor, kao najtežu meru procesne prinude. Ja nemam nikakav interes da do kraja postupka u Višem sudu napuštam Crnu Goru, a što sam mogla mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puta u poslednjih godinu dana", navela je Milić u pismu, prenosi CDM.me.

Kako je rekla, van svake sumnje je da se Specijalno državno tužilaštvo i sudsko veće u ovom slučaju vode samo jednim konceptom, kako poniziti i uništiti jedno ljudsko biće, kako ono ne bi pružalo otpor "lažnoj optužnici" na kojoj se zasniva sudski postupak.

"Pritvor, kao najteža mera procesne prinude, je najmoćnija alatka, oruđe i oružje sudije Suzane Mugoše, sudskog veća kojim predsedava u SDT-a Milivoj Katnić. Neka se stidi Crna Gora sa ovakvim sudijama i tužiocima. Mada im ne odgovara - ja iz Crne Gore ne idem", napisala je Milić.

Ona je rekla da se sklonila u ambasadu Srbije nakon izricanja presude jer je od početka sudsko veće napada i da je morala da traži zaštitu od "dvogodišnjeg progona, diskriminacije i napadanja".

U pismu je navela da je doktor Miodrag Šoć prilikom veštačenja slikao njene intimne delove tela i istakla da je veštačenje nezakonito.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja optužene Milić u Ambasadi te zemlje u Podgorici, iako joj je odlukom nadležnog suda određen pritvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.