Opšta bolnica Senta dobila savremenu opremu od mađarske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 12:51

Opšta bolnica "Senta" dobila savremenu opremu od mađarske vlade

Opšta bolnica "Senta" dobila je donaciju Vlade Republike Mađarske u vidu nove, savremene medicinske opreme. Reč je o deset monitora koji su namenjeni praćenju životnih funkcija pacijenata.

"Monitori će se prvo koristiti u Izolacionoj jedinici Opšte Bolnice "Senta", izjavila je direktorka ove zdravstvene ustanove Beata Čaki.

"Moći ćemo ih kasnije koristiti i u operacionoj ali i pored kreveta u intenzivnoj nezi i kod transporta pacijenata i kod svih vrsta kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postoji potreba za monitorom", kaže Čaki.

"U drugom talasu epidemije region se suočava sa težom situacijom nego tokom prvog prolećnog talasa. Mađarska je bila spremna i suočili smo se sa najgorim u proleće na početku epidemije i sada imamo priliku da pomognemo", izjavila je Ester Čalokezi, Generalni konzul Mađarske u Subotici.

"Vlada Mađarske veruje da je u ovoj situaciji potrebna međusobna solidarnost unutar i između zemalja kako bi se region, kao i celo čovečanstvo dugoročno uspešno odbranili od epidemije koronavirusa", smatra Ester Čalokezi, Generalni konzul Mađarske u Subotici.

U nevolji se poznaju prijatelji i dobre komšije. Ovo je izraz solidarnosti, ali istovremeno je i više od toga, jer izraz te solidarnosti ima visoku upotrebnu vrednost. Ona je vezana za ovaj zdravstveni trenutak, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

"Mislim da je ova pomoć dobro došla i mislim da će ukupno doprineti tome da nivo zdravstvene usluge ili efikasnost u borbi protiv korona virusa bude na višem nivou", kaže Pastor.

Ovo je treća donacija Vlade Republike Mađarske, ali ne i poslednja, istakao je Pastor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.