Onlajn nastava iz ugla učenika srednje muzičke škole Jovan Bandur iz Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 20:15

Onlajn nastava iz ugla učenika srednje muzičke škole "Jovan Bandur" iz Pančeva

Učenici srednje muzičke škole "Jovan Bandur" iz Pančeva, uradili su zanimljiv video kojim su pokazali kako je izgledao njihov rad za vreme onlajn nastave.

Za solo pevače veoma je važna svakodnevna vežba - kako su izgledali časovi pevanja i hor u vreme onlajn nastave - na originalan način predstavili su učenici srednje muzičke škole " Jovan Bandur" iz Pančeva. Video koji to prikazuje uradili su zajedno sa svojom profesorkom.

"Naša škola ove godine obeležava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 70 godina postojanja i mi smo spremali mnogo kompozicija za nastupe ali kako je nastala ova situacija nažalost za to nismo imali prilike ove godine ali smo na ovaj način predstavili nešto drugačije i zaista mislim da smo naš rad podigli na jedan visok nivo", kaže Jelena Miljević, profesorka.

Iako ,Priznaju da,im je vežbanje u prethodna dva meseca bilo teže u svemu tome bilo je I zabave.

"Mi smo pokušali da prikažemo celokupnu situaciju u kojoj se nalazimo. Kako se pripremamo za čas hora,koliko to izgleda zanimljivo i interesantno u situaciji u kojoj se nalazimo", napominje Stefan Simić, učenik.

"Imali smo sve onlajn ,sve je to bilo preko nekih videa,glasovnih poruka i to je teže ali nekako sam se snašla", kaže Nevena Gavranović, učenica."

"Jako smo se lepo uklopili i bilo je lepo sarađivati i raditi na ovom projektu, zanimljivo je . Trudili smo se da pratimo neke svetske trendove a ipak da ostanemo tradicionalni", priča Kristina Šević.

Videom su želeli da daju i podršku medicinskim radnicima ali i predstave svoju školu.

"Pesmu smo odabrali jer nam je stvarno posebna i to je jedna od naših najomiljenijih kompozicija . Ovim projektom smo želeli i da ukažemo čast pre svega zdravstvenim radnicima što se i vidi na kraju videa ", kaže Sanja Čukanović.

"Meni je posebno drago što smo napravili taj projekat kroz težak rad za školu koju volim ,koja mi je draga . Ja sam potpuno zadovoljan što imam priliku da se tu školujem i da učim od kvalitetnih profesora", ističe Aleksandar Franc.

Nadaju se da će uskoro horski zapevati jedni pored drugih , do tada ovi mladi pevači nastavljaju sa vežbanjem na daljinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.