Olujno nevreme zahvatilo Kikindu i okolinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevreme zahvatilo Kikindu i okolinu

U protekla 24 sata, Kikindu i okolna mesta u dva navrata zahvatilo je pravo letnje nevreme. Uz jak severo-zapadni vetar, noćas je palo u proseku 6 litara kiše po metru kvadratnom, ali je u pojediniom selima na severu Banata nevreme donelo znatno obilnije padavine do čak 20 litara kiše, kao i grad. 

Šteta u voćnjacima i na njivama pod ratarskim kulturama tek će biti evidentirana. Nevreme je u gradu napravilo štetu na pojedinim stablima, ali na sreću odlomljene grane nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prouzrokovale dodatnu štetu.

I danas su kiša i olujni vetar pokazali svu ćud nepredvidljivog vremena. Prema podacima sa kikindske Hidro-metereološke stanice, danas oko podneva palo je oko 7 litara kiše po kvadratnom mestru, ali je u zavisnosti od inteziteta padavina i konfiguracije terena, voda prodrla i u pojedina domaćinstva u nižim delovima grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.