Oliver Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Oliver Ivanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Pored porodice i stranačkih kolega od Ivanovića se danas oprostio veliki broj građana iz cele Srbije, koji su od jutros odavali poštu ubijenom političaru sa KiM - u tišini su palili sveće i ostavljali cveće.

Opelo ispred crkve Svetog Nikole služio je episkop Raško - prizrenski Teodosije u prisustvu patrijarha Irineja, a u ime Vlade Srbije od Ivanovića su se oprostili premijerka Ana Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i direktor Kancelarije za KiM Marko Đuirić.

Teodosije: Ivanović se ceo život borio za pravdu i slobodu svog naroda

Ivanović se ceo život borio za pravdu i slobodu svog naroda na KiM i slobodu grada u kome je živeo, rekao je episkop Teodosije.

On je naglasio da se Ivanović nije štedeo ni u junu 1999. godine kada je trebalo braniti Kosovsku Mitrovicu i ostale gradove kao i kada je govorio o stradanju srpskog naroda i svetinja posle rata pred predstavnicima međunarodnih organizacija.

"Slušali su ga svi sa pažnjom i stranci i Srbi, a neretko i mnogi Albanci. Za njega je Kosovo i Metohija bilo više od teritorije i politike", rekao je Teodosije i dodao da su reči Olivera Ivanovića imale težinu, jer su bile reči iskrenog čoveka.

Podseća i da "nikada nije upirao prst u ljude već da je ukazivao na probleme" i da ostaje sa nama kao simbol borbe za istinu i pravdu, za dobro svakog čoveka.

"Bog neka da njegovoj porodici snage i vere da očuvaju uspomenu na njega", zaključio je episkop.

Sahrani su prisustvovali porodica, stranačke kolege i prijatelji Ivanovića, kao i veliki broj građana, među kojima i oni sa Kosova i Metohije, koji su prethodno izjavljivali saučešće i palili sveće za ubijenog lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda".

Veliki broj građana je još od jutros odavao poštu ubijenom političaru sa KiM. Oni su u tišini palili sveće i ostavljali cveće.

Među njima su bili premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Od Olivera Ivanović oprostio se lider SPS i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Među građanima su i bili generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, ministri Rasim Ljajić, Branko Ružić i Nenad Popović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac sa stranačkim kolegama.

Zatim, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, lider SDS Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Zoran Živković, Aleksandar Šapić, Milivoje Mihajlović, lider JS Dragan Marković Palma, Rada Trajković, Sima Spasić, glumac Tihomir Stanić, francuski humanitarac Arno Gujon.

Sahranu je pratio i veliki broj medijskih ekipa.

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića dopremljen je sinoć na beogradsko Novo groblje, nakon što su se juče tokom dana građani Kosovske Mitrovice oprostili od Ivanovića.

Ivanović je ubijen u utorak, ispred stranačkih prostorija njegove Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Predsednik Vučić će odati poštu Ivanoviću na mestu ubistva u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odaće poštu Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici, saznaje Tanjug.

Vučić će u subotu i nedelju boraviti na Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarao sa kosovskim Srbima i ohrabrio ih nakon ubistva Ivanovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.