Odložena prinudna naplata u slučaju ATP Vojvodina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena prinudna naplata u slučaju ATP Vojvodina

NOVI SAD -

Privredni sud u Novom Sadu doneo je odluku da se odloži prinudna naplata po tužbi ATP "Vojvodine" do završetka procesa, na zahtev tužilaštva za zaštitu zakonitosti, rekla je danas Radio-televiziji Vojvodine portparolka tog suda Olivera Lazić Rusov.

"Odluka o odlaganju izvršenja prinudne naplate prosleđena je svim zainteresovanih stranama", kazala je Lazić Rusov, dodajući da se sa izvršenjem prinudne naplate mora sačekati do konačne odluke Vrhovnog kasacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suda po zahtevu tužilaštva za zaštitu zakonitosti.

Strana koja bude nezadovoljna odlukom sudije imaće pravo žalbe u roku od pet dana.

Vučević: Grad će pomoći radnicima ATP Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za RTV da ovaj sudski postupak pokazuje koliko se sadašnja vlast bori za Novi Sad i za njegove građane.

Vučević je takođe naglasio da će grad naći načina, da se razgovara o tome kako da se reši problem neisplaćenih zarada ljudi koji su radili u preduzeću ATP Vojvodina jer oni, kako je istakao, nisu dužni da trpe zbog posledica ovog sudskog spora.

Vučević je izjavio i da nijedna prethodna gradska administracija nije toliko učinila da se zaštiti budžet grada Novog Sada.

"Iz budžeta se finansiraju vitalne funkcije kao što su zdravstvo, obrazovanje, predškolsko vaspitanje, razvoj infrastrukture a prinudna naplata bi na sve to imala štetan uticaj", rekao je Vučević, dodajući da je temu rešavanja spora sa ATP Vojvodinom u skupštinu grada uvela aktuelna gradska administracija.

Vučević je naglasio da je skupština grada osnovala stručni tim čiji je rad, kako je rekao, dao rezultate.

"Nama je najvažnija presuda Vrhovnog kasacionog suda i nadam se da će biti povoljna na zadovoljstvo svih građana Novog Sada", rekao je Vučević.

Gradski javni pravobranilac je ranije uputio zahtev Republičkom javnom tužilaštvu za pokretanje postupka o zaštiti zakonitosti, na osnovu činjenice da je stručni tim grada Novog Sada pronašao nepotpisan i neoveren dokumenat koji je korišćen kao dokazni materijal pri donošenju drugostepene presude u sudskom postupku u kome ATP "Vojvodina" tuži grad za neispunjene obaveze iz ugovora potpisanog 2006. godine.

Tužilaštvo je prošle nedelje prihvatilo zahtev gradskog pravobranioca i uputilo zahtev Vrhovnom kasacionom sudu za zaštitu zakonitosti, a Privrednom sudu u Novom Sadu zahtev da se izvršenje prinudne naplate odloži do okončanja postupka.

Vrhovni apelacioni sud je u januaru doneo sudsku odluku po kojoj grad Novi Sad ATP "Vojvodini", na ime obeštećenja, treba da isplati 1,3 milijardi dinara, što uz pristigle kamate i druge troškove iznosi 1,7 milijardi dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NS: Odložena prinudna naplata ATP-u

Izvor: B92, 21.Mar.2013

Novi Sad -- Privredni sud u Novom Sadu naložio je odlaganje prinudne naplate po tužbi ATP "Vojvodine" do završetka procesa, na zahtev tužilaštva za zaštitu zakonitosti..."Odluka o odlaganju izvršenja prinudne naplate prosleđena je svim zainteresovanih stranama", kazala je portparolka suda Olivera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.