Odličnu učenicu ne žele da vrate u gimnaziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odličnu učenicu ne žele da vrate u gimnaziju

Učenica Karlovačke gimnazije isključena je prošle godine iz škole, jer je na društvenoj mreži ostavljala uvredljive komentare na račun kolektiva te gimnazije. Uprkos nalogu prosvetne ispekcije da se takva odluka poništi i ona vrati u školu, do danas to nije učinjeno.

Direktorka škole Slavica Đokica kaže da je 15-godišnja učenica to s umišljajem uradila.

"Učenica H.F. je isključena iz škole jer je nedoličnim komentarima na društvenoj mreži narušila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugled profesora, pa i Gimnazije", kaže direktorka Slavica Šokica.

Ona pojašnjava da je sa učenicom nakon incidenta vođen disciplinsko-vaspitni postupak u kojem su bili uključeni članovi Koordinacionog tela za prevenciju nasilja. Ipak, odlukom Nastavničkog veća devojka je isključena iz škole.

Sa tim slučajem, pored Prosvetne inspekcije, upoznata je i pokrajinska obudsmanka za zaštitu prava deteta, Marija Kordić koja kaže kaže da je učenica prvog razreda strogo kažnjena i da nije ispoštovana zakonska procedura.

Kordićeva napominje da se prilikom donošenja prestroge odluke o isključenju nije vodilo računa o olakšavajućim okolnostima, kojih je u slučaju učenice H.F. bilo nekoliko. To su, kako kaže, činjenica da je bila odličan đak, da je svesna greške koju je napravila, da se zbog toga pokajala i da je bila spremna da zbog toga snosi konsekvence.

U ovom slučaju, koji je aktuelan od novembra pročle godine, ne isključuje se mogućnost da Pokrajinska inspekcija razreši dužnosti direktora i Školski odbor Karlovačke gimnazije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Karlovačka gimnazija: Inspekcija naložila da se izbačena učenica vrati u školu

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2015, 12:17

UČENICA prvog razreda Karlovačke gimnazije, Hana Fa, izbačena iz škole oktobra prošle godine zbog postavljanja fotografija profesora, koje su izazvale uvredljive komentare na "Instagramu", ne može da se vrati u svoju školsku klupu. Tako je istovetno glasila i odluka Školskog odbora, koji je potvrdio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.