Od danas zabranjeno sletanje aviona sa Zapadnog Balkana u Austriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 07:29

Od danas zabranjeno sletanje aviona sa Zapadnog Balkana u Austriju

U Austriji je danas stupila na snagu zabrana sletanja aviona iz Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana.

Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja, među kojima su sve zemalje Zapadnog Balkana, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Egipat, a od ranije su na listi zabrane letovi iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine.

Uredba važi do kraja jula, kada će biti analizirana epidemiološka situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pogođenim zemljama i odlučeno da li će zabrana, za svaku zemlju pojedinačno, biti ukinuta ili produžena.

Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo "letovi u interesu Austrije", kao i sletanje teretnih aviona, aviona koji prebacuju bolesne, ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko, negovateljsko osoblje, te i radnike za pomoć u poljoprivredi.

U skladu sa odlukom Ministarstva i austrijska aviokompanija AUA otkazala je sve letove u zemlje Zapadnog Balkana.

Iz AUA ukazuju da će to imati negativne posledice po ostalu mrežu, jer će biti pogođeni brojni tranzitni pztnici.

Putnici, koji su kupili karte za otkazane letove, moći će da zatraže refundiranje preko sajta AUA.

Inače, od početka meseca Austrija je zemlje Zapadnog Balkana uvrstila u države za koje važi najviši nivo upozorenja za putovanje, što znači da svako ko se iz tih zemalja vraća mora ići u dvonedeljni karantin ili prikazati negativni PCR test.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avionima iz Srbije od danas zabranjeno da slete u Austriju

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020

U Austriji je danas stupila na snagu zabrana sletanja aviona iz Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana...Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja, među kojima su sve zemalje Zapadnog Balkana, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Egipat, a od ranije su na listi zabrane...

Nastavak na Radio 021...

ODLUKA STUPILA NA SNAGU: U Austriji od danas ZABRANJENO SLETANJE AVIONA IZ SRBIJE i zemalja Zapadnog Balkana

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020

Putnici, koji su kupili karte za otkazane letove, moći će da zatraže refundiranje preko sajta AUA...U Austriji je danas stupila na snagu zabrana sletanja aviona iz Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana...Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja, među kojima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.