Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.

Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS.

Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojima se gljivica pojavljuje, da ne bi cela zemlja bila pod tim merama.

Očekuje da mera traje sedam do deset dana, što zavisi od rezultata analiza u Srbiji i Rusiji.

Gljivica je posledica kiššne godine, a Nedimović objašnjava da ova breskva može da ide u upotrebu bez problema, ali da Rusi zahtevaju robu najvišeg kvaliteta.

Komentarišući otkrivanje i uništavanje pokvarenog mesa u Ćupriji, ministar je rekao da su se u nekim medijima pojavile dezinformacije.

Naveo je da je hladnjača zapečaćena, a država je uradila sve ššto je trebalo, i to je dokaz postojanja principa pravne države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obustavljen izvoz srpske breskve u Rusiju!

Izvor: Mondo, 15.Avg.2018

Obustava izvoza breskvi i nektarina u Rusiju, u kojima su ranije nađene gljivice, na snazi je od danas, a trajaće sedam do deset dana, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Iz Rusije je stigao dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.