Od danas na snazi novi zakon o komunalnoj miliciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas na snazi novi zakon o komunalnoj miliciji

Danas stupa na snagu novi zakon o komunalnoj miliciji, kojim se proširuje njena nadležnost.

Komunalna milicija za mnoge je prva adresa kojoj se javljaju kada određene radnje ometaju svakodnevicu.

„Kao potpuna neka sam rekao prikupljanje obaveštenja što je nama jako bitno kod utvrđivanja prekršaja. Ovlašćenje naređenja je takođe dobilo dodatnu snagu. Kad komunalni milicioner izda nalog da postupite po tom nalogu vi ste u obavezi da postupite, ako ne postupite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postoje sankcije, novčane. One se kreću od 20.000 za fizičko lice, do 10.000 za pravno lice“, kaže Miroslav Laketić, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Video zapis po novom Zakonu je dozvoljena stvar, pa je milicionerima dozvoljeno snimanje postupka u toku rada, kao i korišćenje spreja i mogućnost zaustavljanja vozila.

„Ako vidite nekog iz vozila da baci smeće prosto da kažemo, komunalni milicioner ima mogućnost da zaustavi takvo vozilo i procesuira takav prekršaj“, dodaje Laketić.

Nove uredbe važe od danas, a iz Komunalne milicije podsećaju da buka, galama, glasna muzika na javnim mestima nisu u njihovoj nadležnosti, već da se u tim slučajevima treba obratiti redovnoj policiji u nadležnosti MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.