Novosadski penzioneri mogu besplatno da borave u banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski penzioneri mogu besplatno da borave u banji

U poslednjih šest godina, novosadski penzioneri imaju mogućnost da besplatno borave sedan dana u nekoj od pet ponduđenih banja. Podnošenje zahteva za novu grupu, počinje u ponedeljak i trajaće do kraja meseca. A naša ekipa proverila je ko ima pravo na besplatan odmor i šta je potrebno od dokumentacije.

Penzionerki Veri Erdevik i njenim prijateljima, odlazak u Bar preko Udruženja penzionera, kako kaže, okrepio je i duh i telo, s obzirom na to da su neki penzioneri tad prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put u životu videli more. Slični izleti i druženja ih, prema njenim rečima, sve raduju.

“Bilo je lepo, šetali smo se i svako je imao neki svoj ritam, ništa nije bilo uslovljeno. Hrana je bila lepa, dobra, taman za penzionere i mislim da je to jako lep potez da penzioneri koji nemaju para i koji imaju manja primanja, koje nikad... Uglavnom sam bila sa ljudima koji nisu ni videli more”, rekla je Vera Erdevik, korisnica invalidske peznije.

Ovog puta, penzioneri će se odmarati u jednoj od pet banja, Termal Vrdnik, Kanjiža, Junaković, Prolom i Banjica, a članstvo u udruženju nije uslov za konkurisanje.

“Čija penzija ne prelazi 33.507 dinara, znači penzioneri samostalnih delatnosti, poljoprivrednih delatnosti, pravo imaju na besplatnu banju i oni penzioneri koji su ostvarili deo penzije u inostranstvu, bivše republike i ovde koji imaju, a da im penzija zajednička ne prelazi 33.507 dinara”, izjavila je Perka Marinković iz Udruženja penionera Novog Sada.

Prijave za besplatan boravak u banjama, podnose se u novosadskom udruženju penzionera, ili u mesnim organizacijama penzionera u prigradskim naseljima koji pripadaju gradu. Od dokumentacije, potrebno je podneti penzijski ček kao dokaz o visini penzije, kopiju lične karte, eventualne lekarske izveštaje, izjavu o želji korišćenja rehabilitacije u banji i izjavu da u prethodnih pet godina penzioner nije koristio pravo na odlazak u banju. Novac iz gradskog budžeta, obezbeđen je za sedmodnevni odlazak u banje za 420 penzionera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Besplatan boravak u banji za 420 novosadskih penzionera

Izvor: NoviSad.com, 17.Avg.2019, 14:02

Novosadski penzioneri već šest godina imaju mogućnost da besplatno borave sedam dana u nekoj od pet ponuđenih banja. Podnošenje zahteva za novu grupu, počinje u ponedeljak i trajaće do kraja meseca..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.