Novosadski osnovci u poseti novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski osnovci u poseti novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine

Učenici sedmog razreda osnovne škole „Vasa Stajić“, posetili su danas gradilište nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.

Poseta je bila edukativnog karaktera, u cilju upoznavanja sa medijskim profesijama, ali i arhitekturom i građevinarstvom. U ime kuće, dobrodošlicu im je poželela Marijana Divljak, direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a, koja ih je sprovela kroz novo zdanje i pokazala njegove najinteresantnije delove – najveći od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet televizijskih studija, centralni desk informativnog programa i ostale sadržaje.

Radovi na izgradnji su u finalnoj fazi, a uveliko su u toku unutrašnji završni radovi, te je ovo bila izuzetna prilika, kako iz profesionalnih tako i iz edukativnih razloga, da se ta poseta realizje. Tokom posete, posebna pažnja se vodila oko bezbednosti dece.

„Nova zgrada Pokrajinskog javnog servisa ovog puta je bila u funkciji praktične nastave za učenike sedmog razreda OŠ „Vasa Stajić“ iz Novog Sada. S obzirom na to da ih već sledeće godine čeka odluka o upisu u srednju školu i odabiru buduće profesije, ova poseta je imala poseban značaj“, kazala je Marijana Divljak.

Osnovci su zdanje napustili sa mnogo lepih utisaka, oduševljeni, pre svega, veličinom zgrade i arhitektonskim rešenjima, koja su, prema njihovim rečima „moderna“, „prijatna“ i „svetla“.

„Najveći utisak mi je ostavio deo između administrativnog i medijskog – tu je jako lep pogled na Novi Sad, sve je u staklu i jako mi se sviđa. Jako je lepo i moderno.“ – istakao je jedan od učenika, Milan Samardžija.

Jednako interesovanje iskazali su za medijske profesije i arhitekturu, zaključivši da im je ta poseta veoma značajna, pre svega, iz razloga što su imali priliku da stvari koje uče u školi, vide i u praksi.

S obzirom na interesovanje javnosti, Radio-televizija Vojvodine će u narednom periodu nastaviti da organizuje posete novoj zgradi RTV-a. Više o tim akcijama možete saznati u našim radio i televizijskim programima, kao i na sajtu rtv.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.