Novosadski omladinski centar Infopolis svakodnevno odgovara na potrebe mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 20:35

Novosadski omladinski centar "Infopolis" svakodnevno odgovara na potrebe mladih

Novosadski omladinski centar "Infopolis" nudi informacije o neformalnom obrazovanju, mogućnostima volontiranja, kako i na koji način mladi mogu da razvijaju svoje potencijale. Biće realizovan i projekat "Evropa protiv stigmatizacije Roma", a prva onlajn radionica biće 7. februara u 10 časova.

"Infopolis" je centar za mlade, u potrazi za informacijama koje su im potrebne za lakše donošenje odluka i snalaženje u životu. Osnovni cilj "Infopolisa", jeste dа odgovori nа pitаnjа >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i potrebe mlаdih koji ga svakodnevno posećuju.

"U "Infopolisu" se mogu pronaći raznorazne aktivnosti, a zbog uticaja korona virusa mi smo sada prešli i na onlajn i na oflajn rad. To mogu biti različite pedagoško, psihološke radionice. Zatim, imali smo kurseve jezika, imali smo različite radionice fotografije… Između ostalog, realizujemo raznorazne Erasmus projekte na kojima mladi mogu da učestvuju", kaže Novak Stanišić, koordinator omladinskog centra "Infopolis".

U narednom periodu realizovaće se projekat "Evropa protiv stigmatizacije Roma". On sadrži više aktivnosti, a mladi će između ostalog moći da učestvuju u radionicama značaj interkulturalnosti za inkluziju mladih Roma i medijske pismenosti.

"Biće uključeni na taj način tako što će moći da čuju nešto o samoj suštini omladinskog rada kao jedne lepe i humane aktivnosti, zatim moći će da nauče, šta je to interkulturalnost, kako se ona neguje, koji je njen značaj za inkluziju, na koji način Romi mogu biti uključeni u čitavu tu priču. Jednostavno to je danas veoma značajno, pošto smo svedoci velikog broja diskriminisanih Roma između ostalog, ali i takođe, interkulturalnost je takva aktivnost koja će pomoći da se čitav taj proces inkluzije sprovede što više u praksi, znači da ne bude samo na papiru već i u praksi što efikasnija realizacija", objašnjava Stanišić.

Za informacije i prijavu prve onlajn radionice, zainteresovani mogu posetiti sajt infopolis.rs kao i Fejsbuk stranicu Infopolis omladinski info centa .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.