Novosadska nedelja ponosa i prvi Novosadski prajd uz podršku Grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosadska nedelja ponosa" i prvi "Novosadski prajd" uz podršku Grada

Prva "Novosadska nedelja ponosa" biće organizovana od 13. do 17. maja, dok će prvi "Novosadski prajd" biti održan 17. maja na Trgu Republike, najavila je danas grupa "Izađi".

"Novosadsku nedelju ponosa" i prajd organizuje grupa "Izađi", uz podršku grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope, a cilj je da se poveća razumevanje i zatraži podrška većinske populacije za LGBTI osobe.

"Prvi Novosadski Prajd nije osmišljen u formi Parade ponosa, jer ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nećemo imati šetnju u Novom Sadu, već samo javni skup u stajanju na Trgu Republike od 12 do 14 časova.

S obzirom na to da je ovo prvi Prajd događaj u Novom Sadu, odlučili smo da ove godine budemo na jednom mestu i da izađemo zajedno, a da svake sledeće godine pokušamo da širimo našu prisutnost i vidljivost na ulicama Novog Sada", pojasnio je Filip Kocevski, koordinator programa javnog zagovaranja Grupe "IZAĐI".
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prva Novosadska nedelja ponosa i prajd od 13. do 17. maja

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2019

Grupa "Izađi" iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, organizuje prvu Novosadsku nedelju ponosa, koja je zakazana u nedelji obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT)...Aktivnosti tokom Novosadske nedelje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.