Novosadska Betanija na proleće u novom ruhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska Betanija na proleće u novom ruhu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde je započeta rekonstrukcija lamela B i C, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 190 miliona dinara.

Reč je o radovima koji su počeli još 2008. godine u vreme bivše Pokrajinske vlade, tokom čijeg je mandata pronevereno, prema nalazu sudskog veštaka 300 miliona dinara.

"Započeli smo radove na rekonstrukciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove klinike koji su trebali da budu završeni pre deceniju. Izdvojili smo sredstva i završićemo ovaj posao na proleće 2020. godine. Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih klinika, cilj nam je da je opremimo najsavremenijom opremom i da što pre bude puštena u funkciju", istakao je predsednik Mirović.

"U toku su i radovi i nabavka opreme za više klinika Kliničkog centra Vojvodine. Imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra u naredna dva meseca, a u toku su i radovi na Internoj klinici", dodao je predsednik Mirović.

Za protekle tri i po godine, kako je naglasio, urađen je veliki posao u zdravstvenom sistemu, i kroz nabavku najsavremenije opreme i kroz rekonstrukciju većine klinika, ali i kroz poboljšanje materijalnog položaj zaposlenih.

"Zadovoljan sam jer smo uspeli da promenimo stvari u zdravstvenom sistemu AP Vojvodine. Ova oblast godinama je bila na marginama, imamo još mnogo posla jer uslovi za rad i lečenje pacijenta u pojedinim klinikama nisu bili dostojni 21. veka", istakao je Mirović.

"Uporedo s pripremom i planom izgradnje i početka radova na ovom objektu uradili smo i potpunu rekonstrukciju porodilišta, koje je bilo u izuzetno lošem stanju, a koje sada odgovara svim standardima", izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

"Poražavajuće je da je za dve godine rada koliko su trajali radovi, započeti 2008. godine, i deset godina čekanja utrošeno 14 miliona evra za nikad završen objekat", istakao je sekretar Gojković.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Đorđe Ilić izjavio je da će u rekonstruisanom delu Klinike biti smeštena operativna, opšta i urgentna ginekologija i poluintenzivna i intenzivna nega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela rekonstrukcija Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu

Izvor: Blic, 05.Dec.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde je započeta rekonstrukcija lamela B i C, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 190 miliona dinara.

Nastavak na Blic...

Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština 120 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 12:22

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima...Reč je o investiciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.