Novi Sad prestonica basketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad prestonica basketa

Najbolji streetball timovi iz deset zemalja, okupili su se danas na centralnom gradskom trgu. Novosadski basketaši upisali su Novi Sad na svetsku mapu tog atraktivnog sporta, a pobedama na početku takmičenja, ekipe Novog Sada i Limana opravdale su uloge favorita za osvajanje prvog mesta.

Jedan od organizatora događaja i igrač kluba "Novi Sad 3x3", Dušan Domović Bulut zadovoljan je kako protiče turnir i veruje da njegova ekipa može da napravi dobar rezultat.

"Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put igramo u ovom sastavu, na početku je bilo malo teže, ali kako odmiče takmičenje verujem da ćemo biti sve bolji - istakao je najbolji basketaš sveta".

Maksim Kovačević, član ekipe "Liman 3x3", naglasio je da njegov tim uvek ima najveće ambicije ali da idu korak pokorak.

"Prva utakmica nikad nije laka, uvek postoji doza treme ali za sada sve ide po planu i nadamo se uspehu", rekao je Kovačević.

Drugog dana turnira "Novi Sad Ultra Chalenge", Novosađani će moći da gledaju završne mečeve. Polufinala i finale igraju se u večernjim satima, a ceo događaj upotpunjen je sjajnim muzičkim programom. Turnir je organizovan uz podršku Pokrajinskih i gradskih sekretarijata za sport i omladinu i fondacije OPENS 2019, a igrači dva najbolja tima danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Miloša Vučevića.

Vučević je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom u Gradskoj kući primio igrače novosadskih basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3" koji učestvuju na turniru "Novi Sad Ultra Challenger" i koji su suorganizatori takmičenja, zajedno sa FIBA.

Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour, a dve najbolje ekipe na svetu su iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3".

"Pozivam Novosađane i sve one koji mogu da dođu u Novi Sad danas i sutra na Trg slobode da uživaju u ovom vrhunskom sportskom događaju. U našem gradu po prvi put imamo turističku atrakciju jedinstvenu i u Srbiji, a to je turnir "Novi Sad Ultra Challenger". Rekao bih da je očekivano i prirodno da naš grad bude domaćin tog takmičenja, jer su upravo iz Novog Sada i svetski prvaci, tj. dve najjače ekipe na svetskim listama, i to je nešto što je ponos svih nas. Ovo je pobeda momaka koji su inicirali tu ideju i svih ljudi koji su uključeni u organizaciju. Verujem da će tribine biti tesne da prime sve one koji će doći da uživaju u basketu i nadam se da će naše ekipe biti dobri domaćini, a potom da će na terenu zablistati i biti najbolji od najboljih, kakvi i jesu. Dođite svi da uživamo u dobrom basketu", naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu.

Igrač Stefan Stojačić se zahvalio Gradu Novom Sadu koji je prepoznao značaj manifestacije, i to nakon pobede na svetskom prvenstvu na Filipinima kad su momci iz tima Srbije došli na ideju da po prvi put u našoj zemlji održe taj turnir.

"Svi smo presrećni zbog toga što je Novi Sad domaćin ovog takmičenja. Dušan Bulut i ja, kao predstavnici dve najbolje ekipe, i kao organizatori, ponosni smo što ćemo napokon moći pred našom publikom da predstavimo ono u čemu dominiramo u svetu, a to je ulični basket", rekao je Stojačić.

Bulut se zahvalio svima koji su doprineli da se tako prestižna manifestacija održi u Novom Sadu, gradu koji je definitivno svetski centar uličnog basketa.

Basketaši iz 10 zemalja sveta biće deo dvodnevnog basket-spektakla u centru Novog Sada, na Trgu slobode 24. i 25. maja, a ulaz za sve posetioce je slobodan. Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Generalni sponzor dvodnevnog događaja je „Ultra energy drink", a turnir su podržali i Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i šoping centar „Promenada", „MaxBet" i „Voda Voda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najbolji basketaši sveta na turniru u Novom Sadu

Izvor: RTS, 24.Maj.2019

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom, u Gradskoj kući primio igrače novosadskih basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3" koji učestvuju na turniru "Novi Sad Ultra Challenger". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.