Novi Sad iz svemira - Ruski kosmonauti u poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 20:16

Novi Sad iz svemira - Ruski kosmonauti u poseti Srbiji

Nakon skoro 185 dana koje je proveo u orbiti, ruski kosmonaut Sergej Kud-Sverčkov prvo je došao Srbiju i u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održao je predavanje za naše studente.

Pored njega predavanja su održali i kosmonaut Anastasija Stepanova, koja je i istraživač pri Institutu za biomedicinska istraživanja Ruske akademije nauka i Alena Kusmenko, osnivač UNITY organizacije iz Rusije.

Sergej Kud-Sverčkov je ruski kosmonaut. Obavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoj prvi let u svemir 2020. godine kada se ukrcao na Međunarodnu svemirsku stanicu kao inženjer leta za MSS Ekspediciju 63/64.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram profilu zahvalnost za fotografiju Novog Sada slikanu iz svemira koju je dobio na poklon

„Skoro nisam imao veću čast kao kad sam od ruskog kosmonauta Sergeja Kuda-Sverčkova dobio fotografiju Novog Sada, slikanu iz svemirske letelice "Sojuz MS-17“, izjavio je gradonačelnik Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.