Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 14:07

Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most preko Dunava koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

Vučević je rekao da je vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja.

"Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radovima", rekao je Vučević.

"Država je prihvatila projekat i inicijativu i most nije plod želja jednog grada, već cela država staje iza tog projekta", izjavio je za RTV Vučević.

"Neuporedivo smo bliži početku izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu", rekao je on.

Kako je naveo, novi, četvrti most u Novom Sadu, na Dunavu, je neophodan da bi se rasteretio saobraćaj i povezali ljudi koji dolaze iz pravca Bačke Palanke i koji dolaze sa beočinske strane i sremske strane.

"Četiri bulevara se takoreći spajaju u novi most, bulevar Patrijarha Pavla, bulevar Evrope, Cara Lazara i Cara Dušana", rekao je Vučević.

"Most prelazi preko Ribarskog ostrva i spaja se sa kameničkom obilaznicom", naveo je on.

"Izvori finasiranja su za projekte od nacionalnog značaja", napomenuo je Vučević.

"Most je predstavljen da nije samo značaj za Novi Sad, već je od nacionalnog infrastrukturnog značaja", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

"Pokušali smo da zadržimo nivo javnih investicija i da ne skidamo iz budžeta sve velike javne investicije, nismo odustali, radimo sve velike projekte", rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada je posebno apostrofirao izgradnju stanova u Jugovićevu i nadvožnjak kod Kaća.

"Za dve nedelje će biti završen nadvožnjak kod Kaća koji će jako značiti", rekao je on dodavši da je to višestruko značajan objekat koji košta gotovo 500 miliona dinara.

Vučević je istakao da radovi na stanovima u Jugovićevu idu vrlo dobro, i da su samo četiri ostala neprodata od prvih 500 stanova.

"Grad mora da ubrza aktivnosti, tu će biti i nova škola i novo obdanište i novi atletski centar i atletska dvorana", rekao je on.

"Ide se u pripremu planskih dokumenata i podršku struke, instituta "Jaroslav Černi", sa željom da se razvijaju novi i turistički i sportski potencijali, i poslovne aktivnosti, bez kranova i novih gradilišta ne može da se puni budžet grada", istakao je Vučević.

On je rekao da postoje i zagovornici da se grad konzervira, da se ništa ne gradi.

"To je moguće samo u užem gradskom jezgru, ostali delovi grada moraju da se razvijaju, ne može grad koji hoće da bude konkurentan, da živi, da ima više dece, da se zaustavlja", naveo je on.

"Dolaze generacije koje traže nešto novo, ako hoćemo da zadržimo decu moramo da im obezbedimo najbolje moguće uslove za život", rekao je Vučević.

"Novi Sad privlači druge ljude zato što pruža bolje uslove za život", istakao je on.

Ceo intervju sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Novi Sad dobija četvrti most

Izvor: RTS, 22.Maj.2020

. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević navodi da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

Nastavak na RTS...

Novi Sad dobija četvrti most

Izvor: B92, 22.Maj.2020

Novi Sad -- Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je najavio izgradnju četvrtog mosta u tom gradu..."Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu, na predlog Grada, a uz podršku predsednika Srbije, Vlada je proglasila projektom od nacionalnog značaja. To će biti novi most u produžetku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.