Nova mesta u Novom Sadu - počelo uređenje malih javnih površina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 14:48

"Nova mesta" u Novom Sadu - počelo uređenje malih javnih površina

Realizacija 13 projekata koji su odabrani u okviru konkursa za uređenje malih javnih površina "Nova mesta – Mikrogranting" je u toku, a već su održane četiri Mobe, odnosno druženja sa lokalnom zajednicom i predstavljanje novih mesta u njihovom kraju.

U protekle dve nedelje predstavljeni su projekti na Bulevaru Oslobođenja, u Petrovaradinu, na Adicama i Novom naselju koji su podrazumevali različite vrste mobilijara, ozelenjavanje i uređivanje prostora.

"Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ovaj konkurs donosi inovacije i zaista ulepšava različite delove našeg grada. Organizacije koje realizuju ideje su na terenu, u kontaktu sa lokalnom zajednicom sa kojom se dogovara šta je ono što bi naše komšije, naši sugrađani voleli da imaju u svom kraju i kako da ga ulepšaju" rekla je Jovana Jarić, iz Centra za multidisciplinarna istraživanja koji je realizovao svoju ideju na Novom naselju, u Partizanskih baza.

Za sutra, 30. jun, zakazane su dve Mobe. Od 10 časova u Rumenki će biti predstavljen projekat FK "Jedinstvo" koji podrazumeva postavljanje zelenih klupa za odmor, a u 17 sati druženje će biti na Šodrošu, gde će Ekološko udruženje "Zeleni Sad" predstaviti projekat "Naša oaza".

U subotu, 4. jula od 19 časova, u ulici Omladinskog pokreta biće predstavljena Mikro-oaza u bloku, na Limanu će 7. jula od 17 sati biti organizovano druženje u Kreativnom limanskom autentičnom novom mestu, dok će na Slanoj bari implementacija projekta biti organizovana tokom ove i naredne nedelje.

Konkurs "Nova mesta – Mikrogranting" za uređenje malih javnih površina u gradu i "Zoni 021" pokrenut je u okviru projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" sa glavnim idejama uključivanja lokalne zajednice u uređenje malih urbanih javnih prostora i podizanja kapaciteta građana, kao i zajednički rad.

Konkurs je završen u martu 2020. ali je zbog epidemiološke situacije i vanrednog stanja obustavljena njegova realizacija. Rezultate konkursa možete pogledati na sajtu "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.