Nikoljdanske povelje najzaslužnijim Kikinđanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 14:48

Nikoljdanske povelje najzaslužnijim Kikinđanima

Zdravstveni radnici, zaposleni u domovima za stare, kao i pripadnici Policijske uprave Kikinda, nagrađeni su Nikoljdanskom poveljom, posebnim priznanjem Grada Kikinde za veliki doprinos tokom pandemije. Kikinda je od grada proglašenog kao veliko žarište novog virusa, postala sredina koja je vrlo brzo savladala sve prepreke.

Rizikujući svoje, spasavali su tuđe živote – poruka je koja je ostala urezana svima koji su prethodna tri meseca pratili rad zdravstvenih radnika u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našoj zemlji.

Zahvaljujući slozi, timskom radu i dobroj organizaciji, Kikinda je od grada koji je ođednom postao veliko žarište novog virusa, uspela da savlada sve prepreke.

Tim povodom su zdravstveni radnici nagrađeni Nikoljdanskom poveljom.

''Uspeli smo da se organizujemo, da damo sve od sebe i da na opšte dobro kako građana Kikinde tako i nas samih, da sve prođe u najboljem mogućem smislu'', kaže dr Vasilije Prunić, iz Doma zdravlja Kikinda.

Prvi na liniji odbrane koji su radeći svoj posao u otežanim uslovima ostvarili dobre rezultate bili su radnici Hitne službe u Kikindi.

''Uspeli smo da prevaziđemo sve teškoće koje su nastajale kako se javlja i sam virus, tako da mislim da smo na kraju izašli kao pobednici, kao što obično i izlazimo kada je u pitanju spasavanje ljudskih života i mogu da budem ponosan na svoju službu'', napominje dr Miloš Bajić, načelnik Hitne službe u Kikindi.

U periodu kada su u domovima za stare nastajala nova žarišta virusa, zahvaljujući gvozdenoj disciplini i odgovornom ponašanju, u kikindskom Gerontološkom centru nije bilo zaraženih.

''Nije bilo lako, još uvek smo zatvoreni i još uvek poštujemo rigorozne mere, ali smo pobedili i mogu da kažem da smo iz ove situacije izašli kao pobednici'', dodaje Stanislava Žilić, iz Gerontološkog centra Kikinda.

Nikoljdanska povelja uručena je i pripadnicima Policijske uprave u Kikindi, koji su tokom vanredne situacije pokazali da su na visini zadatka, uz poruku da će im ovakva priznanja biti podstrek za dalji rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.