Nemački Kontinental, do kraja godine otvara fabriku u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 18:20

Nemački "Kontinental", do kraja godine otvara fabriku u Novom Sadu

Nemački "Kontinental", do kraja godine otvara fabriku u Novom Sadu gde će proizvoditi najsavremenije komponente napredne tehnologije za auto-industriju. Reč je o kompaniji koja u Novom Sadu posluje manje od tri godine, i do sada je u svom Istraživačko-razvojnom centru zaposlila više od 500 visokokvalifikovanih inženjera. Njih 100 posao je dobilo u poslednja 3 meseca, tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Od kada je nemački "Kontinental", koji u 59 zemalja zapošljava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od 240.000 ljudi, pre dve i po godine otvorio Istraživačko-razvojni centar u Srbiji, Novi Sad našao se visoko na svetskoj lestvici razvoja elektronskih uređaja za auto-industriju.

Stub kompanije u Novom Sadu su mladi inženjeri, a o uslovima je suvišno govoriti.

"Ako kažem da je "Kontinental" jedan od glavnih razloga zašto sam ostala u Srbiji, onda možete da zamislite kakvi su uslovi ovde", kaže Katarina Ćorćić, inženjer za razvoj algoritama u "Kontinentalu".

"Ekipa je vrlo mlada, što je jako dobro, lepa je stvarno atmosfera u timu", kaže Miloš Brankić, inženjer u "Kontinentalu".

Mladost i ambicioznost, uz poslovni ambijent „na krovu grada“, za koji i stranci kažu da je najlepši u čitavoj kompaniji, siguran je recept za uspeh. To je prepoznalo i rukovodstvo, koje, zbog novih projekata, planira širenje poslovanja.

Do kraja godine, iz nove fabrike u Novom Sadu, put sveta, ka Dajmleru, BMW-u, Ferariju ili Jaguaru, krenuće najsavremeniji sistemi za informisanje u auto industriji.

"To su proizvodi koji su veoma kompleksni i tamo će raditi mnogo inženjera. Mislim da to za Srbiju znači puno, nismo više mesto za jeftinu radnu snagu, nego mesto gde su znanje i nauka predominantne", kaže Saša Ćoringa, generalni direktor "Kontinentala" u Srbiji.

Srpska pamet, uskoro bi mogla da bude treća u Evropi po broju inženjera u "Kontinentalu", a po kvalitetu - "Držite se dobro, bićemo prvi. Iako su Nemci najbolji inženjeri sveta, mi ćemo biti prvi", kaže Saša Ćoringa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kontinental gradi novu fabriku u Srbiji

Izvor: Danas, 01.Jul.2020, 10:13

Kompanija Kontinental automotiv Srbija će do kraja ove godine započeti izgradnju fabrike u okolini vojvođanske prestonice u kojoj će se, prema rečima Saše Ćoringe, generalnog direktora, proizvoditi najmoderniji kompleksni sistemi za upozoravanje vozača i to koji su osmišljeni u istraživačkom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.