Nemačka uskladištila 75 odsto gasa dve nedelje pre roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022, 10:02

Nemačka uskladištila 75 odsto gasa dve nedelje pre roka

Nemačka skladišta gasa dostigla su nivo popunjenosti od 75 odsto dve nedelje pre roka, saopštio je državni regulator energetske mreže.

Najveća evropska ekonomija nastoji da obezbedi dovoljne zalihe gasa za zimu zbog smanjenih isporuka iz Rusije.

Cilj prve faze je postignut. Skladišta gasa su popunjena 75,43 posto, naredni cilj je popunjenost od 85 procenata do 1. oktobra", napisao je Klaus Miler, predsednik Federalne mrežne agencije na Tviteru, prenosi "Blumberg".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nemačkim planom predviđeno je da skladišta moraju biti popunjena najmanje 75 posto do 1. septembra, da se zatim popunjenost poveća do 1. oktobra na 85 odsto, a do 1. novembra na 95 procenata.

Isporuke ruskog gasa gasovodom Severni tok 1, koji ide ispod Baltičkog mora do Nemačke, smanjene su već nekoliko nedelja na samo oko 20 odsto kapaciteta. Ruska kompanija Gasprom kao razlog za to navodi tehničke probleme, dok nemačka vlada smatra da je to izgovor.

Pri normalnim zimskim temperaturama i uz smanjene isporuke gasa, uskladišteni gas bi mogao da se potroši već u martu ili aprilu, izjavio je Sebastijan Bleške, generalni direktor nemačkog udruženja za skladištenje gasa Ines, prenela je agencija dpa.

Ako Rusija u potpunosti prekine isporuke gasa, uskladišteni gas će se potrošiti i ranije, dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Njemačka uskladištila 75% gasa dvije nedjelje prije roka

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2022

Njemačka skladišta gasa dostigla su nivo popunjenosti od 75 posto dvije nedjelje prije roka, saopštio je državni regulator energetske mreže.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.