Nemačka kompanija Benu dobila koncesiju za Apoteku Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka kompanija "Benu" dobila koncesiju za Apoteku "Novi Sad"

Ugovor sa jednom od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija "Benu", koja je dobila koncesiju za Apoteku "Novi Sad" potpisali su danas gradonačelnik Miloš Vučević i predstavnici te nemačke kompanije.

Time je Apoteka "Novi Sad" zvanično od danas u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijom "Benu" i to za narednih 15 godina, a zadržaće apoteke na 28 lokacija u gradu.

"Nadam se da će apoteke nastaviti da rade, da će usluga biti još kvalitetnija, u njima će raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naši ljudi, koji su i do sada bili zaposleni u gradskoj Apoteci i koji su izdržali veliki teret prethodnih godina, dok je rešavan njen status", rekao je Vučević.

On je posebno zahvalio svima koji su vodili sindikat i borili se za gradsku apoteku.

"Zahvaljujem vama koji ste vodili sindikat, koji ste štrajkovali ispred mog kabineta s punim pravom, bez vaše podrške ne bismo dobili ovako pouzdanog partnera, kao što je 'Benu', rekao je Vučević", naglasivši da dolazak ove svetske kompanije u Novi Sad potvrđuje da je to stabilno mesto za strane investitore.

Generalni direktor Apoteke "Benu Srbija" Dejan Aleksov rekao je da je ovo prvi koncesioni ugovor koji je ta kompanija potpisala sa jednom državnom apotekom u Srbiji.

"Zato smo zahvalni Gradu na odlučnosti i sposobnosti da pravi dugoročne planove. Nadamo se da će i drugi gradovi slediti ovaj primer. 'Benu' je najveći lanac apoteka i deo je nemačke grupacije 'Feniks' i ima preko 2.400 apoteka širom Evrope, a u Srbiji posluje na 370 lokacija. Novosađani će dobiti zdravstvenu uslugu iz oblasti farmacije kakvu do sada nisu imali i biće na evropskom nivou", rekao je Aleksov.

Zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Srbije Andrijana Jovanović kazala je da će u narednih 15 godina biti očuvan i zaštićen javni interes, što je, dodala je, osnovna ideja ovog projekta.

Koncesionar je po ugovoru obavezan da zadrži 46 zaposlenih farmaceutske delatnosti kojima će biti ponuđeni ugovori o radu, a zaposleni će do ponedeljka sledeće nedelje imati vremena da odluče da li će ih prihvatiti.

"Za one radnike koji nisu među ovih 46, za koje se ne nađe rešenje, biće napravljen program tehnološkog viška i svaki radnik biće zbrinut. Za 46 zaposlenih kojima će biti ponuđeni ugovori, garantovana je zarada koja im pripada po ugovoru o radu, a koji je u skladu s Kolektivnim ugovorom", objasnio je za Tanjug v.d. direktora Apoteke "Novi Sad" Gojko Vojnović.

Grad će zadržati jednu apoteku i to onu u Veterniku, koja će nastaviti da radi pod imenom Apoteka "Novi Sad".

"Ukoliko dođe do problema u sprovođenju koncesionog ugovora, Grad će tako imati Apoteku u funkciji i može preuzimati i druge svoje objekte, ali ja ne očekujem probleme", rekao je gradonačelnik Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.