Nedimović: Brzom reakcijom protivgradnih centara sprečena veća šteta od grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 12:16

Nedimović: Brzom reakcijom protivgradnih centara sprečena veća šteta od grada

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović obišao je sela i atare na području opštine Ruma, koje je u petak pogodilo jako nevremene, i istakao da je brzom reakcijom automatskih radarskih centara sprečena šteta većih razmera, kao i da takve situacije pokazuju koliko je važno da poljoprivrednici osiguravaju svoje useve.

Ministar je sa predsednikom opštine Ruma Slađanom Ančićem posetio i protivgradnu stanicu u Klenku i naglasio da jedino automatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivgradna zaštita i osiguranje useva zajedno mogu da daju prave rezultate.

''Zbog klimatskih promena ovo stalno možemo da očekujemo i zato su građene automatske protivgradne stanice. Kombinacija automatske protivgradne zaštite i osiguranje useva daju jedini pravi rezultat'', rekao je Nedimović.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić rekao je da je nevreme koje je pogodilo u petak tu opštinu nauk za poljoprivrednike da osiguraju useve i apelovao na njih da u što većoj meri uvedu takvu praksu.

''Iz godine u godinu da motiovišemo poljoprivrednici proizvođače da osiguraju useve jer jer jedino osiguravajuće kuće mogu da im pomognu i plate štetu pod uslovom da imaju osiguranje.

Naglasio je da država daje značajne subvencije za osiguranje useva, kao i da lokalna samouprava daje dodatne subvencije, čak i za one koji nisu registrovani kao poljoprivredna gazdinstva.

U nevremenu koje je u petak u dva navrata pogodilo opštinu Ruma, pre svega Klenak, Putince i Donje Petrovce, delovale su protivgradne stanice radarskog centra Fruška Gora i iz Valjeva.

Prema rečima Nedimovića, u petak je u Srbiji ispaljeno skoro 1.000 raketa, što je više od polugodišnjeg proseka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.