Nebenzja: SAD ignorisale stav Rusije o rezoluciji o Severnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 06:25

Nebenzja: SAD ignorisale stav Rusije o rezoluciji o Severnoj Koreji

Prilikom izrade rezolucije Saveta bezbednosti UN o Severnoj Koreji SAD su ignorisale preporuke Rusije i njena upozorenja da dokument ove vrste neće biti usvojen, izjavio je ruski izaslanik pri UN Vasilij Nebenzja.

"Žalimo što su američke kolege ignorisale naša ponovljena pojašnjenja, izrečena tokom konsultacija o nacrtu", rekao je on i dodao da je američka strana ignorisala i upozorenja Rusije da neće podržati dokument ove vrste", istakao je Nebenzja, preneo je TAS S.

Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.