Naučni kongres o tamburaškoj muzici u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2021, 00:16

Naučni kongres o tamburaškoj muzici u Novom Sadu

Novi Sad je domaćin domaćin šestog Kongresa Svetske tamburaške asocijacije otvorenog danas, na kojem stručne i naučne radove predstavlja dvanaest predavača iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Kvalitetna muzika nema vek trajanja i svaka generacija oseća tu emociju koju ona prenosi. Tamburaška muzika upravo iz tog razloga opstaje i to će još dugo trajati.

Kako ocenjuju učesnici, kongres koji je posvećen tamburi jeste negovanje i afirmacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tamburaške muzike i ukupne kulturne baštine.

Kongres traje tri dana, a neke od tema koje će biti predstavljene su: tambura u svetu umetnosti, tamburaška muzika u likovnoj umetnosti i tehnika sviranja na tamburi.

U okviru skupa otvorena je izložba likovne kolonije "Tamburica fest" u kojoj su prikazana umetnička dela o životu i opstajanju tamburaške muzike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.