Nastavak izgradnje bazenskog kompleksa u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak izgradnje bazenskog kompleksa u Bačkoj Topoli

Posle zastoja nastavlja se izgradnja bazenskog kompleksa u Bačkoj Topoli u koji će biti uloženo dodatnih 70 miliona dinara neophodnih za nepredviđene građevinske radove. Bazen u Sportsko-rekreativnom centru "Venus", godinama je bio devastiran i rak-rana Topolčana svih generacija, pišu Večernje novosti.

Izgradnja novog bazena počela je u martu. Zbog velike količine podzemnih voda izgrađeni su bunari koji treba da pokupe svu vodu sa gradilišta, kako bi građevinci u kontinuitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imali nesmetane uslove za rad.

Urađeni su temeljni iskopi, ali je posao ubrzo obustavljen zbog konfiguracije zemljišta.

"Prilikom početka radova na bazenu ustanovljeno je da je kvalitet građevinskog zemljišta izuzetno loš, sa velikom količinom ilovače i podzemnih voda. Budući da bazen gradimo da traje decenijama konsultovali smo se sa stručnjacima Građevinskog fakulteta u Beogradu i na osnovu njihovog elaborata odlučeno je da se postavljaju šipovi, ukupno 205 na dubini do jedanaest metara", objašnjava Nemanja Simović, poverenik SNS za Bačku Topolu.

"Radovi na postavljanju šipova su počeli, potom će se izlivati betonska ploča na kojoj će se graditi bazen koji će biti stabilan. Odlučili smo da izgradimo jedan kvalitetan objekat, a ne da nam posle nekoliko godina pucaju zidovi i bazen propadne, kao što se to desilo sa starim na istoj lokaciji", navodi.

Za izgradnju bazena ove godine namenjeno je 440 miliona dinara, a rebalansom opštinskog budžeta opredeljeno je dodatnih 70 miliona dinara, namenjenih za nove radove. Ukupna vrednost radova biće 810 miliona dinara.

"Sredstva za prvu fazu su obezbeđena i ona će podrazumevati građevniske radove na izgradnji bazena. U drugoj fazi rešiće se tehničko opremanje bazena, koje će pomoći Pokrajinska vlada", dodaje Simović.

"Naša je želja da se do zime "izađe iz zemlje" i počne izgradnja uvis, a korišćenjem aditiva za beton izvođač planira da radi i po hladnom vremenu", ističe.

Ukoliko sve bude išlo po planu, Bačka Topola će dobiti zatvorene bazene - jedan veliki 25 puta 21 metar, jedan mali za školu plivanja 12 puta 8 metara i jedan okrugli sa termalnom vodom. Bazen će se naslanjati na stadion, koji se takođe gradi za potrebe superligaša FK TSC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.