Nagrađeni filmovi na 16. Uhvati film festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni filmovi na 16. Uhvati film festivalu

Muzičkim nastupom Tanje Josić, zvanično je zatvoren 16. Međunarodni filmski festival Uhvati film, koji se održao od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas.

Po prvi put u istoriji Festivala, dva filma dobila su Nagradu za najbolji film festivala: igrani film Boria, reditelja Rodion Dobrokhotova iz Rusije i animirani film Lovac na talente, autora José Herrera iz Španije.

Film Dodir na bol, srpskog reditelja Hadži-Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đurovića, osvojio je čak dve nagrade: Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za najemotivniji film. Za najbolji scenario proglašen je film iz Indije Glas tišine, reditelja Debraj Naija, a Nagrada za film koji menja perspektivu otišala je turskom filmu Nastavimo sa kursom, reditelja Suat Oktay Senocaka.

Tokom sedam festivalskih dana, publika je uživala u bogatom umetničkom i filmskom programu, koje povezuje tematika invalidnosti. Prikazano je ukupno 36 filmova iz 22 zemlje sveta, održane 3 tribine, 3 izložbe, 2 muzička nastupa, 2 kreativne radionice i predstavljano 2 knjige.

Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.