Nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona i za regionalnog poslovnog lidera, tokom sednice Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga.

"Rekao bih da su pokazatelji što se tiče Novog Sada dobri. Možete to da vidite po prihodima, budžetu grada, doprinosima na zarade koje pripadaju lokalnoj samoupravi, a koji su bolji nego prošle godine. Porez na imovinu, po doprinosima za komunalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređenje, broj izdatih građevinskih dozvola, po interesovanju privrednih subjekata za subvencije grada", rekao je Vučević.

Vučević je naglasio i povoljne makro - ekonomske rezultate.

"BDP na je trenutno 4,5 za ovu godinu. Možemo da očekujemo povoljne ekonomske trendove", naglasio je on i dodao da mnogo toga zavisi i od privatnog sektora.

"Očekujem i rast plata u privatnom sektoru. Oni koji to ne prihvate neće imati dovoljan broj zaposlenih", naglasio je Vučević i istakao:

"Danas se suočavamo sa manjkom produktivne radne snage, pre svega za infrastrukturne radove i neka preduzeća teško da mogu dovoljno radnika da imaju da bi mogli da u ugovorenom roku završe posao".

"Kraj godine je vreme kada se prave izveštaji, ali i vreme kad se prave planovi. Privrednici su naši poslodavci i ono što mi planiramo je ono što su oni stavili pred nas", rekla je Olivera Simović, direktorka "Regionalne privredne komore Novi Sad" i pozvala privrednike da budu aktivni, da se uključe u rad Komore i da zajedno prevazilaze prepreke u poslovanju.

Nagradu za regionalnog poslovnog lidera, dobio je Dragoljub Zbiljić vlasnik kompanije "Energotehnika-Južna Bačka", koji je tom prilikom izjavio:

"Veliki broj međunarodnih priznanja dobila je moja kompanija, čak i priznanje Svetske banke, međutim nisam bio ovoliko uzbuđen kao danas" i dodao da je žiri bio sastavljen od konkurenata njegove firme i da mu to predstavlja veliko priznanje.

Nagradu iz oblasti industrije dobila je firma "Galens" doo Novi Sad, iz oblasti usluga, "Univereksport", doo., a iz oblasti poljoprivrede "PIP" doo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.