Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu: Tvrdnje Novakovića napad na sve novosadske policajce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu: Tvrdnje Novakovića napad na sve novosadske policajce

"Tvrdnje funkcionera Narodne stranke Borislava Novakovića da je "nekada miran Novi Sad pretvoren u mesto opasno za život" predstavljaju ne samo neutemeljene i netačne optužbe, već i napad na sve novosadske policajce, koji naporno rade i zahvaljujući kojima, ove godine, imamo najbolje rezultate u poslednjih desetak godina", izjavio je danas načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Milorad Šušnjić.

Istine radi, u Novom Sadu, ove godine, počinjena su ukupno 5.572 krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela, što skoro duplo manje krivičnih dela nego 2008, 2009, 2010... Tih godina, bilo je između 9.200 i 9.500 krivičnih dela, ističe Šušnjić.

Broj ubistava u Novom Sadu, ove godine,je, kaže on, dvostruko manji nego, recimo, 2008. godine. Pre deset godina bilo je deset ubistava u gradu, a ove ukupno pet.

"Broj razbojništava u Novom Sadu gotovo je petostruko manji ove godine u odnosu na period od pre desetak godina. Ove godine imali smo 89 razbojništava dok je, recimo, 2009. godine bilo skoro 500. Takođe, broj teških krađa kojih je 2008. godine evidentirano 3.038, sada je trostruko manji. Preciznije, ove godine imali smo 964 teške krađe.

Imajući u vidu sve podatke koje sam sada naveo, više je nego jasno da je Novi Sad daleko bezbedniji grad nego što je bio pre deset godina. Upravo zato smatram da ovakvi paušalni i netačni napadi jedino imaju za cilj narušavanje ugleda i rada policajaca u Novom Sadu.

Zato bih zamolio sve političare da ne zloupotrebljavaju novosadsku policiju u dnevnopolitičke svrhe i da ne iznose neistine o njenom radu", kaže se u pisanoj izjavi načelnika Policijske uprave Milorada Šušnjića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.