Na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu 300 školaraca iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2018, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu 300 školaraca iz Srbije

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) počinje danas u Splitu uz učešće mališana iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbiju će predstavljati 300 školaraca, koji su to pravo stekli pobedama na državnom finalu.

"I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih", izjavila je predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović.

Kako je navela, peta jubilarna sezona u Srbiji donela je puno rekorda.

"Sva deca koja su ove godine učestvovala u Igrama, po gradovima i mestima Srbije, za nas su pobednici. Sada deci u Splitu želim da upoznaju nove prijatelje, imaju jedno mini letovanje i takmiče se. Naravno i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi i puni utisaka dođu svojim kućama i pamte ovu najlepšu sportsku priču za decu", istakla je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.