Na institutima u Sremskoj Kamenici nova sterilizacija, novi akceleratori u funkciji do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na institutima u Sremskoj Kamenici nova sterilizacija, novi akceleratori u funkciji do kraja godine

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici od početka godine, zračnom terapijom tretirano je više od 1500 pacijenata, a svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika.

Puštanje u rad dva nova akceleratora očekuje se do kraja godine, a dinamika radova na ovom projektu ide planiranim i predviđenim tokom.

To je prilikom posete institutima u Sremskoj Kamenici potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dr Zoran Gojković i dodao da se u oktobru završavaju građevinski radovi, a odmah nakon toga sledi instalacija novih aparata i obuka zaposlenih.

U Sremskoj Kamenici je završen i pušten u rad i objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 57 miliona dinara.

Sterilizaciona jedinica je posle 35 godina potpuno rekonstruisana i opremljena novim sterilizatorima, čime će se omogućiti kvalitetniji, stručniji i bezbedniji rad za sve tri zdravstvene ustanove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dnevno na zračenju u Kamenici 155 pacijenata, više od 1.500 od početka godine

Izvor: NoviSad.com, 13.Sep.2019

Više od 1500 pacijenata tretirano je zračnom terapijom od početka godine na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.