Na Štrandu kviz iz slovačkog i test iz slovenačkog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Štrandu kviz iz slovačkog i test iz slovenačkog

Završnicu sedmog izdanja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" činili su kviz provere znanja iz slovačkog jezika i test iz slovenačkog jezika za tinejdžere.

Prvu nagradu osvojio je Petko Cvijanović, drugu Andrej Jovanović i treću Dušan Barišić.

Kurs slovenačkog jezika sa dvadeset održanih časova tokom jula savladalo je sedmoro mladih, kojima su nakon urađenog testa uručeni sertifikati koje potpisuje Nacionalni savet slovenaca za početni nivo znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz slovenačkog jezika.

Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" ima za cilj promovisanje aktivnog multikulturalizma i interkulturalizma kroz programe učenja jezika manjinskih zajednica za decu uzrasta od 5-12 godina i mlade uzrasta od 13-19 godina. Pored toga, aktivan boravak u prirodi je značajan segment ove manifestacije. Kroz ponuđene programe sa konceptom učenja kroz igru na otvorenom u opuštenoj atmosferi u okviru Biblioteke na Štrandu u ovoj sezoni prošlo je preko šezdesetoro dece i mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

'Pod krošnjma na Štrandu' završena kvizom provere znanja slovačkog i testom slovenačkog jezika

Izvor: Beta OMS, 29.Jul.2019

Završnicu sedmog izdanja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" činili su kviz provere znanja iz slovačkog jezika i test iz slovenačkog jezika za tinejdžere. Prvu nagradu osvojio je Petko Cvijanović, drugu Andrej Jovanović i treću Dušan Barišić.Kurs slovenačkog jezika sa dvadeset održanih...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.