Na Horgošu se čeka oko sat vremena, situacija se menja iz časa u čas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu se čeka oko sat vremena, situacija se menja iz časa u čas

Sezona je godišnjih odmora, pa je i putnika sve više na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Na Horgošu se čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije, a situacija se menja iz sata u sat. Reporter Dnevnika, obišao je taj prelaz, kao i alternativne prelaze.

Јedan od udarnih vikenda u špicu letnje sezone je već za nama, ali se ista slika očekuje i u nekoliko narednih.

Da bi se pritisak putnika na granični prelaz Horgoš smanjio, radno vreme manjih prelaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u blizini, Horgoša 2 i Bačkih Vinograda je u periodu od 22. do 29 jula produženo, pa sada rade od 7 do 22 časa, dok će radno vreme prelaza Bajmok od 1. do 7. avgusta biti od 7 do 00 časova.

Kilometarske kolone automobile je uobičajena slika na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske u vreme turističke sezone.

Iako je tokom ove nedelje produženo je radno vreme graničnim prelazima Bački Vinogradi i Horgoš 2, putnici po navici kako bi prešli iz Srbije u Mađarsku idu na granični prelaz Horgoš 1.

Da bi se pritisak putnika na granični prelaz Horgoš smanjio, radno vreme manjih prelaza u blizini, Horgoša 2 i Bačkih Vinograda je u periodu od 22. do 29 jula produženo, pa sada rade od 7 do 22 časa, dok će radno vreme prelaza Bajmok od 1. do 7. avgusta biti od 7 do 00 časova.

Zadržavanje je, prema podacima iz Uprave carina, najveće u jutarnjim časovima, kada na prelaz pristižu oni koji su putovali noću, te se tada na prelazak granice na Horgošu čeka oko sat i po vremena.

Gužve se očekuju do septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.