NATO preispituje saradnju sa Kosovskim bezbednosnim snagama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO preispituje saradnju sa Kosovskim bezbednosnim snagama

Ministri odbrane NATO zemlja tokom predstojećeg, dvodnevnog, sastanka u Briselu razmotriće nivo svoje podrške Kosovskim bezbednosnim snagama nakon promene njihovog mandata u vojsku Kosova.

Sastanak počinje danas i završava se u četvrtak.

"Nismo još doneli odluke, ali smo rekli da ćemo proceniti nivo NATO angažmana jer nekoliko saveznika smatra da je odluka o transformaciji KBS u vojsku došla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pogrešno vreme, a njih nekoliko je razočarano zbog taksi na robu iz Srbije i BiH", najavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

U sedištu NATO u Briselu ocenjuju da je misija KFOR značajno doprinela stabilnosti Zapadnog Balkana u poslednjih 20 godina.

Tokom dvodnevnog ministarskog sastanka u sedištu NATO u Briselu pred razgovora o misiji na Kosovu, razmotriće se i druge NATO misije širom sveta sa fokusom na Avganistan, Irak kao i operacije na moru.

Članice Severnoatlanstske alijanse prvog dana sastanka razgovaraće o odnosima sa Rusijom u kontekstu Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) , a sastanka će završiti raspravom o saradnji NATO sa EU i jačanju EU uloge u Alijansi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.