Mladi iz udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji dali krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz udruženja "Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji" dali krv

Iako u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine kažu da u ovom trenutku ima dovoljno zaliha krvi, dobrovoljne akcije su uvek dobrodošle. Tako su svoju humanost pokazali mladi iz Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji.

Iako prepoznatljivi po brojnim humanitarnim akcijama, mladi iz udruženja "Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji", danas su organizovali šestu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

"Cilj ove akcije je da pokažemo i prikažemo svim mladim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i svim ljudima grada Novog Sada i čitave Srbije da još postoji normalna, zdrava i pametna omladina koja hoće da pomogne bez ikakve protiv usluge, što znači omladina koja radi u interesu svih građana i radi za svoju zemlju", kaže Marko Nikčević, predstavnik udruženja "Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji".

Kako kažu iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, nestašice krvi trenutno nema, ali je sveža krv uvek dobro došla. Takođe, ovakve akcije trebalo bi da podstaknu sve građane na ovaj plemeniti cilj.

"Koliko to znači ne treba mnogo govoriti, to znaju bolesni ljudi koji su primili tu krv, to zna zdravstvena služba koja ima na raspolaganju krv u svakom momentu, da je može plasirati i dati onda kada je potrebno i u meri koja je dovoljna i potrebna za svakog ko se nađe u potrebi da primi krv", kaže dr Vaso Kulidžan iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Iz Zavoda poručuju da saradnja sa udruženjem traje već nekoliko godina i da očekuju preko 80 davalaca krvi, i dodaju da ovu vrednu tečnost, mogu dati svi građani u prostorijama Zavoda svakog radnog dana od 7 do 14 časova i svake prve subote od 8 do 12 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.