Mirović sa ambasadorom Brazila o unapređenju saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović sa ambasadorom Brazila o unapređenju saradnje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Federativne Republike Brazil Eduarda Botelju Barbozu sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima privrede i kulture.

"Ponosni smo na tradicionalno dobre odnose naše dve zemlje, i to je dobra osnova za intenziviranje saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa. Brojne su mogućnosti za saradnju, i mi želimo da budemo što konkretniji, posebno u delu privredne saradnje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocenio je Mirović.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi, istaknuto je da je postoji i veliki potencijal za saradnju u oblasti poljoprivrede, s obzirom na to da je Brazil drugi svetski izvoznik hrane.

Višedecenijsko prijateljstvo naših zemalja povezuju diplomatski odnosi ustanovljeni pre 80 godina. To je odnos i partnerstva i podrške.

AP Vojvodina ima ogromne potencijale u oblasti poljoprivrede, vaša privreda je na pravom putu i mi tu vidimo veliki potencijal za saradnju, istakao je ambasador Brazila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja AP Vojvodine i kineske provincije Henan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas He Đinpinga, zamenika guvernera Narodne vlade provincije Henan u NR Kini, koji predvodi delegaciju iz te kineske provincije u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji i AP Vojvodini...Mirović i Đinping su izrazili zadovoljstvo što je učinjen prvi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.