Mirović i šef Misije u Beogradu Ambasade Gruzije o potencijalima za saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 12:35

Mirović i šef Misije u Beogradu Ambasade Gruzije o potencijalima za saradnju

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa šefom Misije u Beogradu Ambasade Gruzije Ilijom Koberidzeom o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno intenziviranje, povezivanjem AP Vojvodine i gruzijskih pokrajina.

Sagovornici su istakli da su odnosi Republike Srbije i Gruzije tradicionalno dobri i prijateljski, da postoji prostor da se oni unaprede, posebno na polju ekonomije, turizma i kulture, te da će otvaranje Kancelarije Ambasade Gruzije u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doprineti dodatnom jačanju saradnje.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu biti uspostavljeni kontakti između AP Vojvodine i gruzijske regije Adžarije, koja je, kako je naveo Koberidze, iskazala interesovanje za uspostavljanje saradnje sa našom pokrajinom.

Predsednik Mirović rekao je da je učešće AP Vojvodine u ukupnoj spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni između Srbije i Gruzije prošle godine iznosilo svega četiri odsto, ocenjujući da je upravo oblast privrede veliki potencijal.

Koberidze je izjavio da je, kao prvi gruzijski diplomata u Srbiji, počastvovan što ima mogućnost da radi na jačanju veza između dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u ovoj godini saradnja AP Vojvodine i Adžarije biti i ozvaničena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.