Mirović: Više novca u pokrajinskom budžetu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Više novca u pokrajinskom budžetu (AUDIO)

U Pokrajinskoj Vladi pripremaju budžet za narednu godinu koji bi trebalo da bude oko 77 milijardi dinara. To je, kako kaže predsednik Igor Mirović za 15 milijardi više u odnosu na pre tri godine kada je preuzeo mandat.

Ranije je ministar Siniša Mali izjavio da će Vojvodina iz budžeta Srbije sledeće godine dobiti oko 10 milijardi dinara više i da je budžetom za 2020. godinu za Vojvodinu predviđeno oko 100 milijardi dinara. O novom budžetu za Radio Novi Sad govorio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Prema njegovim rečima, planirana su značajna ulaganja u zdravstvenu zaštitu, a radi se i na projektu za Kamenicu 3.

Počinje automatizacija sistema protivgradne zaštite u Vojvodini, a prvi projekat obuhvatiće Sremski okrug. U planu je izgradnja novih fabrika za pijaću vodu i za prečistače otpadnih voda za šta je predviđeno 150 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, a očekuje se da toliko ulože i opštine.

"Naredna godina biće godina pripreme projektne dokumentacije za tu važnu oblast", poručio je Mirović navodeći da će u tome imati i značajnu podršku države, ali i međunarodnih fondova. Fruškogorski koridor ostaje jedan od prioriteta za narednu godinu, a na tom projektu zajedno će raditi republička i pokrajinska vlada. Vrednost je 550 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Put Stapar - Sivac gotov za dve godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar – Sivac, u opštini Sombor, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 150 miliona dinara...Reč je o saobraćajnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.