Ministarstvo privrede pomoći će Somboru u realizaciji projekata u industrijskoj zoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 14:46

Ministarstvo privrede pomoći će Somboru u realizaciji projekata u industrijskoj zoni

Grad Sombor ima 40 hektara komunalno opremljene industrijske zone, ali će se raditi i na njenom daljem opremanju i proširenju. Pomoć u tome Grad će imati od Ministarstva privrede dogovoreno je prilikom razgovora ministarke privrede i gradonačelnika Sombora.

Ministarstvo privrede pomoći će gradu Somboru i realizaciji infrastrukturnih projekata u industrijskoj zoni, najavila je prilikom posete Zapadnobačkom okrugu Ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će napraviti projekat i dostaviti ga Ministarstvu privrede. Gradu Somboru pomoći ćemo u izgradnji infrastrukture u slobodnoj zoni da bi je doveli u stanje koje je prihvatljivo investitorima. Dok nemate sve potrebne uslove ni jedan investitor neće doći", kazala je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Planiramo da jednu od saobraćajnica proširimo, spojimo je na stari industrijski put i tako bi industrijsku zonu približili carinskom terminalu. Obzirom da u nastavku industrijske zone postoje ozbiljne parcele koje su vlasništvo grada planiramo, naravno da otkupimo i parcele koje su u privatnom vlasništvu", kazao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Ministarka privrede tokom posete Somboru obišla je pogone preduzeća Boja koje se bavi izradom saobraćajne signalizacije i to preduzeća istakla je kao primer firme koja uspešno radi. Zapadnobački okrug po nivou investicija u prosečnim zaradama u odnosu na ostale regione Srbije svrstala je u sredinu.

"Deo investitora dolazi oko Beograda, jer su te lokacije bliže auto-putu i aerodromu, tako da neki regioni imaju sreću zbog svog položaja, ali kada pogledate kartu Srbije mi smo pokrili skoro celu Srbiju za investitorima. S tim što je razlika u platama i tehnologiji evidentna, pa je negde plata minimalac, a negde 1.000 evra. Sve zavisi od tehnologije i firme koja dođe", kazala je ministarka.

Ministarka privrede u Regionalnoj privrednoj komori Zapadnobačkog okruga razgovarala je i sa privrednicima. Bila je to prilika da se preduzeću Sigma iz Kule i somborskoj Boji uruče priznanja Privredne komore Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.