Povređena deca primljena u Tiršovu iz Bugarske su stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022, 08:57

Povređena deca primljena u Tiršovu iz Bugarske su stabilno

Sedmoro dece, koja su prebačena u Tiršovu nakon zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.

On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka biti puštena na kućno lečenje.

"Imamo troje dece sa komocionim sindromom, imamo jedno dete sa povredom lakta i dvoje dece sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati", rekao je Dučić.

Deca koja su u nedelju povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, stigla su večeras u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova u Beogradu.

Deca će tokom daljeg lečenja biti smešteni u bolnicu u Tiršovoj, gde su ih večeras dovezli saniteti pod rotacijom.

Reč je o mališanima koji nisu zadobili kritične povrede u nesreći u Bugarskoj.

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u nesreći kada se autobus šabačkih registarskih tablica iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Više osoba je povređeno kada se autobus šabačkih registarskih tablica sa 48 dece iz Srbije, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

Navodi se da se autobus prevrnuo bočno u jarak pored puta i da je prema prvim informacijama povređeno deset osoba.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sačekao je transfer dva dečaka u Sofiju i dogovorio sa neurohirurzima iz Srbije i kolegama iz Bugarske da zajedno prate njihovo stanje.

Lončar je rano jutros u mestu Stara Zagora obišao povređene u saobraćajnoj nesreći. Tom prilikom je istakao da je najvažnije da nema preminulih i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro.

Nešto kasnije, ministar je za RTS pojasnio da je, iako su prvobitne informacije bile da je noga amputirana vozaču autobusa, zapravo reč o jednom roditelju.

Ministar zdravlja je posetio bolnicu "Stojan Kirković" sa bugarskim kolegom Asenonm Medžijevim, kojem je, kao i svim zdravstvenim radnicima zahvalio na zbrinjavanju povrđenih iz autobusa.

Nakon toga, Lončar je obišao i lakše povređene koji su zbrinuti u jednom hotelu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.