Milošević: Štampane knjige neprocenjivo blago

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Štampane knjige neprocenjivo blago

Već dva milenijuma naša civilizacija se sa kolektivnim nasleđem upoznaje posredstvom knjige koja se, u ovom trećem milenijumu, suočava sa novim izazovima koje donosi tehnološka revolucija," rekla je u Sremskim Karlovcima, na tribini "Knjiga i novi mediji - udruženim snagama", pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Ti izazovi, kako je konstatovano na ovoj konferenciji koju je organizovao sremskokarlovački Fakultet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za menadžment, idu dotle da ima mnogo onih koji veruju da će elektronska izdanja sasvim potisnuti tradicionalna štampana izdanja knjiga, ali i mnogo i onih koji veruju da se to, ipak, neće desiti.

"Što se našeg Sekretarijata tiče, mi kroz projektno sufinansiranje snažno podržavamo izdavaštvo i izdavače, jer su tradicionalne štampane knjige i dalje  naše neprocenjivo blago, koje ćemo, sa ponosom,  promovisati i na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kao i na drugim izdavačkim susretima. I naš Sekretarijat i Pokrajinska vlada u celini će, u tom smislu, i u budućnosti biti pouzdan partner svima koji upravo kroz izdanja knjiga čuvaju kulturno nasleđe", naglasila je Miloševićeva.

Osim nje, na konferenciji su govorili i ambasador Kraljevine Maroko  Mohamed Amin Belhaž i ambasadora Palestine u našoj zemlji Mohamed Nabhan. Belhaž je, tom prilikom,  izrazio zadovoljstvo što će na ovogodišnjem  63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu upravo njegova zemlja biti počasni gost.

"U našoj kulturi knjiga i danas ima veoma važno mesto, a elektronska izdanja je, bez obzira da li je reč o knjigama na arapskom, španskom, francuskom ili engleskom jeziku, nisu potisnula", dodao je marokanski ambasador.

Ispred Fakulteta za menadžment učesnike konferencija organizovane u četiri sesije - "Kultura čitanja", "Lingvistička i medijska pismenost", "Biblioteke, internet i demokratija" i "Knjiga u koricama globalizacije",pozdravio je dekan prof. dr Goran Kvrgić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.