Milošević: Podrška Katoličke crkve govoru mržnje u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Podrška Katoličke crkve govoru mržnje u Hrvatskoj

Potpredsednik Srpskog narodnog veća Boris Milošević izjavio je, povodom promocije knjige i filma koji relativizuju zločine u Jasenovcu i Srbe predstavljaju kao agresore na HRT-u, da se govor mržnje prema Srbima u Hrvatskoj razvija uz podršku Katoličke crkve i jednog dela hrvatske politike.

"Mi već duže vreme pratimo tu pojavu, taj snažan rast govora mržnje prema Srbima, prema njihovim organizacijama i liderima. To se razvija, nažalost, uz podršku Katoličke crkve i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednog dela hrvatske politike i od nekih marginalnih stvari dolazi do mejnstrim medija, poput HRT-a. To je za nas, Srbe u Hrvatskoj, svakako za uzbunu", rekao je Milošević, a preneo Pink.

U emisiji "Dobro jutro Hrvatska", u četvrtak na HRT-u, predstavljeno je nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka je reklamirala revizionističku knjigu i film "Mit o Jasenovcu", kao i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018".

Grafičko rešenje filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj ..." je slično američkom spomeniku "Maunt Rašmor", na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.