Mihajlovićeva i Vučević o Fruškogorskom koridoru, Luci Novi Sad, aerodromu Čenej…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva i Vučević o Fruškogorskom koridoru, Luci Novi Sad, aerodromu Čenej…

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem o novom investicionom ciklusu, vezanom za rekonstrukciju i izgradnju putne i železničke infrastrukture u Srbiji i Vojvodini, onom delu koji se konkretno tiče razvoja Novog Sada.

Razgovarano je o izgradnji "Fruškogorskog koridora". Plan je da do decembra bude potpisan komercijalni ugovor, da bi se zatim išlo sa aplikacijom ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kineskoj Eksim banci, vezano za način finansiranja njegove izgradnje. Ministarka i gradonačelnik su razgovarali o ulaganjima u Luku Novi Sad, o master planu novog vlasnika i njegovom usaglašavanju sa planovima Vlade, uz tesnu saradnju sa Novim Sadom. Govoreno je i o ulaganjima u vazdušni saobraćaj i razvoj aerodroma u Čeneju.

"Veliki infrastrukturni projekti se rade. U isto vreme se rade projekti koji su važni, koji možda nisu toliko veliki, ali su vrlo značajni za građane Novog Sada. Mislim da je ova saradnja dobra, kao što je već gradonačelnik govorio, i kada govorimo o putevima, ali i kada govorimo o ovim velikim projektima", izjavila je Zorana Mihajlović.

Govoreno je i o završetku brze pruge "Beograd – Stara Pazova – Novi Sad" do jeseni 2021, ali i početku radova na deonici Novi Sad – Subotica u martu sledeće godine. Gradonačelnik Vučević je podsetio da se trenutno radi na uređenju Sentandrejskog bulevara i kružne raskrsnice na državnim putevima i dodao da će Novi Sad kandidovati nove projekte Vladi Srbije, vezane za izgradnju novih mostova na Dunavu.

"Mislim da je to pravi pristup, kada vas ministar pozove i omogući da se priča o svim temama koje su od interesa za tu lokalnu zajednicu i lokalnu sredinu, a samim tim i za državu Srbiju", kaže Miloš Vučević.

U okviru "Fruškogorskog koridora" Novosađanima je važna obilaznica oko Petrovaradina i novi most koji bi preko Dunava spajao autoputeve Beograd – Zagreb i Beograd – Budimpešta. Inače, u narednom jednogodišnjem ciklusu, Vlada Srbije će uložiti 20 milijardi evra u rekonstrukciju i izgradnju infrastrukture, a planirana je i izgradnja šest novih autoputeva, podsetila je ministarka Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ugovor za Fruškogorski koridor NAJKASNIJE DO DECEMBRA

Izvor: Blic, 17.Sep.2019

Nastavljamo pregovore u vezi sa Fruškogorskim koridorom, kako o ceni tako i o dinamici, a u radnoj grupi biće i predstavnik Novog Sada i plan je da do novembra - decembra imamo potpisan komercijalni ugovor, izjavila je danas u Beogradu ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.