Mihajlović: Ne diskriminisati žene zato što su majke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ne diskriminisati žene zato što su majke

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, osudila je danas postupak kojim se, kako navodi, nad profesorkom Fakulteta organizacionih nauka Vesnom Todorčević vrši diskriminacija samo zato što je kao majka iskoristila zakonsko pravo na porodiljsko odsustvo.

"Ukoliko ova žena zaista nije unapređena samo zato što je na porodiljskom odsustvu, to je nedopustivo. Neprihvatljivo je da bilo koja zaposlena žena snosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sankcije i nema mogućnost da napreduje u karijeri samo zato što se ostvarila u ulozi majke. Njeno zakonsko pravo je da iskoristi porodiljsko odsustvo i brine o detetu, a jedini argument za profesionalno napredovanje treba da budu akademska dostignuća i ostvareni učinak", saopštila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica vlade, koja je i sama univerzitetska profesorka, istakla je da je ženama u naučnoj zajednici teže da napreduju jer nije lako uskladiti profesionalne i obaveze u domaćinstvu, jer one i dalje dvostruko više vremena provode u obavljanju neplaćenih kućnih poslova, te da je nedopustivo žene dodatno kažnjavati zbog toga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nedopustivo je da se žene kažnjavaju na poslu zato što su majke": Ministarka Mihajlović o slučaju profesorke na FON-u

Izvor: Blic, 11.Mar.2019

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, osudila je danas postupak kojim se, kako navodi, nad profesorkom Fakulteta organizacionih nauka Vesnom Todorčević vrši diskriminacija samo zato što je kao majka iskoristila zakonsko pravo na porodiljsko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.