Međunarodni naučni skup IEEE PES ISGT Europe 2022 na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 19:40

Međunarodni naučni skup IEEE PES ISGT Europe 2022 na Novosadskom sajmu

IEEE PES Innovative Smart Grid Technologies Europe je najveći i najznačajniji evropski naučni skup na temu elektroenergetskih sistema. Ove godine će, u periodu od 10. do 12. oktobra, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, okupiti više od 300 najuglednijih svetskih naučnika i istraživača iz više od 50 država sveta.

Osnovni cilj IEEE PES ISGT Europe 2022 naučnog skupa jeste predstavljanje inovativnih naučno-istraživačkih i industrijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rešenja u oblasti „pametnih“ elektroenergetskih sistema (“Smart Grids”), od strane učesnika sa najeminentnijih institucija širom sveta.

Učesnici dolaze sa institucija kao što su Akademija nauka Sjedinjenih Američkih Država, Nacionalna Laboratorija za Obnovljive Izvore SAD, Univerzitet Stanford, operatori prenosnih i distributivnih sistema Srbije, SAD, Nemačke, itd.

U sklopu konferencije, održaće se i industrijski sajam, na kome će najuglednije svetske kompanije u oblasti elektroenergetskih sistema, kao što su Schneider Electric, General Electric, POWER Engineers, RCM Technologies i mnogi drugi, učesnicima prikazati svoja najnovija dostignuća i proizvode.

Na konferenciji će biti predstavljeno ukupno 205 naučnih radova, organizovano 15 panela, 6 plenarnih predavanja, kao i 3 industrijska predavanja.

O konferenciji, njenom značaju na svečanom otvaranju govoriće:

1. prof. dr Luka Strezoski – predsedavajući IEEE PES ISGT Europe 2022;

2. gosp. Dragoljub Damljanović – direktor razvojnog centra kompanije Schneider Electric, Platinum sponzora konferencije;

3. gosp. Milan Đurić – zamenik gradonačelnika Novog Sada;

4. prof. dr Marijana Dukić Mijatović – državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja;

5. gosp. Wayne Bishop Jr. – potpredsednik IEEE PES svetskog udruženja inženjera elektrotehnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.