Magična pošta dostavlja paketiće bolesnoj i deci sa smetnjama u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 20:48

"Magična pošta" dostavlja paketiće bolesnoj i deci sa smetnjama u razvoju

Zahvaljujući kreativnosti četiri studentkinje, deca sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestima širom Srbije, na magičan način upoznaju svet i ljude velikog srca. Kroz svoj projekat "Magična pošta“ podstiču ljude da svakog meseca poklanjaju paketiće deci, poručujući mališanima i njihovim roditeljima da neko uvek misli na njih.

Na pragu Galininog doma, više od godinu dana, svakog meseca pristiže magija u vidu paketića dobrih ljudi velikog srca. U oktobru, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su otkrile jedinstven projekat "Magična pošta", Ivana i Jelena su odlučile da paketić sa neophodnim sitnicama, Galini dostave lično, kako bi još više usreće devojčicu i njene roditelje.

"Ono što je mene kao roditelja najviše oduševilo je to što su tako dve mlade osobe bile spremne da izdvoje svoje vreme, da Galinu upoznaju, da se sa njom druže i maze i da joj pruže ljubav i pažnju", kaže Jelena Murgaški, Galina mama.

"Bilo je veliko zadovoljstvo i uživanje osmisliti i napraviti paketić i mnogo su nam pomogle informacije koje smo dobile o devojčici Galini. Takođe, mi smo imale tu sreću da je Galina iz Novog Sada, pa smo imale priliku da joj paketić uručimo lično, da je upoznamo i da se družimo", kaže Ivana Pepić.

"Mislim da je veoma važno da postoje ovakve akcije zato što su deca sa smetnjama u razvoju manje vidljivi članovi našeg društva. Na ovaj način mi njima pružamo našu neophodnu pažnju, delimo našu ljubav sa njima i trudimo se da ih usrećimo", kaže Jelena Vlahović.

Zahvaljujući domišljatosti studentkinja i vodeći se primerom jedne Irkinje, projekat "Magična pošta" realizovan je 2018. godine. Iako ističu da je početak bio težak, njih četiri ostvarile su svoju misiju da svakog meseca više od 250 dece sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestima dobije paketić.

"U novembru mesecu je bilo tri puta 250, znači svako dete je dobilo tri paketića. Roditelji su oduševljeni isto koliko i deca, jako su zahvalni jer bar neko u ovo vreme misli na njihovu decu i najviše im se dopada kada dobiju pismo uz paketić, to im najviše znači ta reč podrške", kaže Laura Ajranović, Magična pošta Srbije.

"Magična pošta" dva puta godišnje organizuje i radionice, kako bi prikupili donacije za praznične paketiće. U saradnji sa međunarodnom humanitarnom organizacijom "28. jun" trenutno primaju paketiće koje će zdravstveno i socijalno ugroženoj deci ulepšati novogodišnje praznike. Svi zainteresovani mogu da im se jave na društvenim mrežama, a nagrada za učinjeno dobro delo je jedinstvena reakcija roditelja i dece u vidu fotografija ili videa, uz reči zahvalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.